Reikės:
- 2 burokėlių
- 200g fetos sūrio
- 2 saujų gražgarsčių
- Moliūgų ir saulėgrąžų sėklų
- Balzamiko acto
- 1 š. medaus
- 50g sviesto
- 1 skiltelės česnako
- 10 krevečių
- druskos
- pipirų
- alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. cukraus
Gaminimas:
- Burokėlius supjaustau kubeliais ir kepu orkaitėje šiek tiek apšlakščius alyvuogių aliejumi ir pabarsčiusi druska bei pipirais.
- Kepu, kol suminkštėja ir šiek tiek patamsėja.
- Keptuvėje šiek tiek pakepinu sėklas.
- Į lėkštę sudedu gražgarstes, iškeptus burokėlius, pabarstau fetos sūriu. Jį dedu trupiniais.
- Vėliau pabarstau sėklomis.
- Iš cukraus, alyvuogių aliejaus ir balzamiko padarau padažą.
- Kitoje keptuvėje ant sviesto pakepinu krevetes su česnaku ir medumi, kol šiek tiek karamelizuojasi. Kai iškepa sudedu į lėkštę.
- Salotas apšlakstau balzamiko paruoštu padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą