
Burokėlių sriubai reikės
- 3 vnt. virtų burokėlių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 3 didelių bulvių
- 1 skiltelės česnako
- pundelio žalumynų (krapų, svogūno laiškų)
- 1 raudonosios paprikos
- 70g ryžių
- 2 sultinio kubelių (grybų ir vištienos)
- 2 lauro lapų
- pagal skonį obuolių acto
- druskos/pipirų pagal skonį
- šlakelio aliejaus
- šaukštelio grietinės
- čiabatos duonos ar kitos mėgstamos
Gaminimas
- Bulves nusilupti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
- Burokėlius sutarkuoti burokine tarka.
- Morką sutarkuoti šiaudeliais, likusias daržoves smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kol šios suminkštės.
- Baigiant kepti suberti smulkintus žalumynus. Šiek tiek pasilikti papuošimui.
- Į puodą sudėti pakepintas daržoves, suversti ryžius (prieš tai gerai nuplauti), bulves ir tarkuotus burokėlius.
- Sudėti sultinio kubelius, lauro lapus, pagardinti druska ir pipirais, užpilti vandens tiek kokio tirštumo sriubos norite.
- Virti apie 30-35 min.
- O kol sriuba verda galite pasiskrudinti čiabatą ar kitą duoną.
- Sriubai išvirus įpilti obuolių acto dėl rūgštelės pagal skonį.
- Patiekti su grietinės šaukšteliu ir duonos riekute.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Justinai.
Parašykite komentarą