Ingridientai
- 400g varškės
- 4 kiaušiniai
- 0,4l kefyro
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. sodos (nugesintos su kefyru)
- 300-400g miltų
- 400g kiaulienos faršo
- 1 svogūnas
- 0,25 a.š. čili prieskonių
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Susmulkiname svogūną ir sudedame į mėsos faršą. Į mėsą beriame druskos ir pipirų, čili prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Varškę sumaišome su kiaušiniais, pilame kefyrą, kepimo miltelius, sodą bei beriame miltus. Viską maišome ir paruošiame tešlą. Jei tešla labai minkšta – dedame dar miltų.
Iškočiojame tešlą maždaug 0,5cm storio ir formele įspaudžiame blynelius, į kurių vidurį deame po šaukštą faršo. Užspaudžiame kraštus čeburekų.
Įkaitiname 200ml aliejaus ir sudedame čeburekus, kuriuos kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių kol pagels.
Čeburekus patiekiame tiek šiltus tiek šaltus.
Puikiai tiks kaip užkandis prie alaus.
Parašykite komentarą