Dviems deserto porcijoms reikės
- 500ml pieno
- 150ml vandens
- 2 š. medaus
- 2 a.š juodos arbatos
- 15 juodųjų pipirų žirnelių
- 15 gvazdikėlių
- 4 kardamonų
- 1 cinamono lazdelės
- 1 žvaigždinio anyžiaus
- 1/4 muskatinio riešuto
- 2 griežinėlių imbiero
Gaminimas
- Kavamale keliais paspaudimais sumalti visus prieskoninius ingredientus išskyrus arbatą. Bet ne iki miltų. Tą patį galima atlikti ir su grūstuve.
- Prieskonius lengvai paskrudinti ir užpilti vandeniu.
- Uždengus dangčiu 10min leisti lengvai paburbuliuoti. Iš esmės, kuo ilgiau prieskoniai išbus vandenyje, tuo daugiau savęs ir atiduos.
- Sudėti juodąją arbatą ir išjungus kaitrą leisti 5min pabūti.
- Įpilti pieną.
- Pasaldinti medumi (jei nemėgstat saldžiai, iš pradžių dėkit 1 šaukštą, o paskui, paragavę, antrą)
- Skanaus!
Už receptą dėkojame papipirink.
Parašykite komentarą