
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Petražolių – 30g
- Vištienos sultinio kubelių – 10g
- Vandens – 400ml
- Salierų – 2vnt.
- Citrinos žievelių – 5g
- Ryžių – 200g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Garstyčių miltelių – 0.25 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Gilioje keptuvėje ar puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintą česnaką ir svogūną, kuriuos kepame apie 3 minutes.
- Po 3 minučių suberiame ryžius, užpilame vandeniu, sudedame pjaustytą salierą, visus prieskonius, išskyrus petražoles, ir ant silpnos ugnies verdame apie 15-20 minučių, kol išverda ryžiai.
- Išvirus ryžiams, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame smulkintas petražoles, išmaišome ir dar 7 minutes troškiname ant silpnos ugnies.
- Citrininius ryžius patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą