Cukinijoms su feta reikės
- 30g žemės riešutų
- 2 mažesnių cukinijų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 50g fetos
- 1/2 v. š. citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- šiek tiek citrinos žievelės
- druskos
- pipirų
- kalendros arba mėtos
Gaminimas
- Žemės riešutus dėti į 180C orkaitę ~20min, kol apskrus ir sutrūkinės luobelė.
- Tada nuo praaušusių riešutų nuraškyti odeles. Atidėti į šalį.
- Cukinijas supjaustyti griežinėliais. Maždaug 0.5cm. Visus gabaliukus padengti 1 šaukštu aliejaus.
- Jei turite lauko kepsninę, cukinijas galite kepti griliuje. Jei neturite, kepkite grilio keptuvėje ar, tiesiog, paprastoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tik svarbu, kad neperkeptų.
- Paimti didesnę lėkštę ir nukloti jos paviršių keptomis cukinijomis, užbarstyti trupintą fetą, smulkintus riešutus.
- Sumaišyti ingredientus skirtus padažui: aliejų, citrinos sultis, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir pora brūkštelėjimų citrinos žievelės.
- Šiuo užpilu apšlakstyti cukinijas.
- Užbarstyti smulkintos kalendros ar mėtos.
- Skanaus!
Parašykite komentarą