• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Cukinijos su feta ir žemės riešutais

2023-05-08 by Kulinarė Palikti komentarą

Cukinijos su feta ir žemės riešutais

Cukinijoms su feta reikės

  • 30g žemės riešutų
  • 2 mažesnių cukinijų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 50g fetos
  • 1/2 v. š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • šiek tiek citrinos žievelės
  • druskos
  • pipirų
  • kalendros arba mėtos

Gaminimas

  1. Žemės riešutus dėti į 180C orkaitę ~20min, kol apskrus ir sutrūkinės luobelė.
  2. Tada nuo praaušusių riešutų nuraškyti odeles. Atidėti į šalį.
  3. Cukinijas supjaustyti griežinėliais. Maždaug 0.5cm. Visus gabaliukus padengti 1 šaukštu aliejaus.
  4. Jei turite lauko kepsninę, cukinijas galite kepti griliuje. Jei neturite, kepkite grilio keptuvėje ar, tiesiog, paprastoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tik svarbu, kad neperkeptų.
  5. Paimti didesnę lėkštę ir nukloti jos paviršių keptomis cukinijomis, užbarstyti trupintą fetą, smulkintus riešutus.
  6. Sumaišyti ingredientus skirtus padažui: aliejų, citrinos sultis, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir pora brūkštelėjimų citrinos žievelės.
  7. Šiuo užpilu apšlakstyti cukinijas.
  8. Užbarstyti smulkintos kalendros ar mėtos.
  9. Skanaus!

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Žiediniai kopūstai kokosų piene
Žiediniai kopūstai kokosų piene
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Tortilijos su špinatais ir pupelėm⁣is
Bolivinė balanda su avinžirniais
Bolivinė balanda su avinžirniais

Previous Post: « Šakninės daržovės su naminėmis dešrelėmis
Sekantis įrašas: Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt