Ingridientai
- 250g virtų ar konservuotų baltųjų pupelių
- 650g cukinijos
- 150g kiaulienos ar jautienos faršo
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 2 paprikos
- 2 čili pipirai
- 3 pomidorai (ar skardinė konservuotų pomidorų)
- 5 v.š. aliejaus
- 1 v.š. acto
- 2 lauro lapai
- 200ml sultinio
- 1,5 v.š. miltų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Svogūną, paprikas, česnaką bei čili pipirus susmulkiname. Jei naudojame šviežius pomidorus, tai supjaustome juos kubeliais.
Cukiniją supjaustome kubeliais. (Jei cukinija didelė, tai išimame sėklas, ir jei kieta oda – nulupame).
Puode įkaitiname 2 šaukštus aliejaus ir sudedame mėsos faršą, kurį ant vidutinės ugnies kepame apie 10-12 minučių.
Tuo metu keptuvėje įkaitiname likusį aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, česnaką, čili pipirą, bei paprikas. Kepame daržovės maždaug 3 minutes ant siprios ugnies dažnai vartydami.
Į puodą su faršu sudedame cukinijos kubelius bei virtas/konservuotas pupeles, kepame keletą minučių. Sudedame lauro lapus, pomidorus, pilame actą, beriame druskos ir pipirų bei užpilame sultiniu. Po 5 minučių suberiame miltus, keptuvėje keptas daržoves, išmaišome ir 7-10 minučių troškiname ant silpnos ugnies.
Cukinijų ir pupelių čili patiekiame šiltą su skrudinta duona.
Parašykite komentarą