Cukinijų lazanija – tai dar vienas būdas, kaip galima įdomiai panaudoti šias nuostabias daržoves. Nenorite savo skrandžio pakrauti įprasta lazanija? Tuomet būtinai išbandykite šią!
Cukinijų lazanijai reikės
- 1/2 didesnės cukinijos
- 300g virto/rūkyto kumpio
- 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
Lazanijos pertepimui reikės
- 500g pomidorų
- 2 skiltelių česnakų
- 1 nedidelio svogūno
- Druskos (pagal skonį)
- 1 v.š. maltų saldžiųjų paprikų
- 0.5 a.š. maltų kajeno pipirų
Gaminimas
- Cukinija supjaustoma kuo ploniau (~2 mm. storio griežinėliais), pabarstoma druska ir paliekama pusvalandžiui.
- Pomidorai sutrinami su česnaku bei svogūnu blenderyje.
- Pilami į keptuvę ir troškinami, kol pomidorai išskiria sultis.
- Į pomidorų masę dedama druska, saldžiųjų paprikų ir kajeno pipirų prieskoniai. Troškinam kol masė sutirštėja.
- Cukinijos nusausinamos.
- Kumpis supjaustomas (aš naudojau jau supjaustytą).
- Sluoksniuojama: dedama cukinija, kumpis, pertepama pomidorų padažu, barstoma kietuoju sūriu, vėl dedama cukinija ir likę sluoksniai.
- Lazanijos viršus pabarstomas likusiu sūriu.
- Kepama 45-50 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekiama su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamais padažais (aš naudojau graikišką jogurtą).
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – tina_gamina.
O jei norisi kažko labiau panašesnio į tradicinę lazaniją bet be mėsos, būtinai išbandykite grybų lazaniją.
Parašykite komentarą