Ingridientai
- 4 paprikos
- 2 saliero lapkočiai
- 150g virtų ryžių
- 1 morka
- 1 poras
- 150g fermentinio sūrio
- 4 v.š. sviesto (+1 skardai ištepti)
- 2 v.š. grietinės
- 1 a.š. čiobrelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Paprikas nuplauname, nupjauname “kepurėlę” ir išimame sėklas. Įkaitiname keptuvę su 2 v.š. sviesto ir ant stiprios ugnies apkepame paprikas iš visų pusių. Kepame neilgai, apie 3-4 minutes. Apkeptas paprikas sudedame į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudedame 2 šaukštus sviesto ir suberiame smulkintus salierus bei porą ir sutarkuotą morką ir kepame apie 7-10 minučių dažnai pamaišydami.
Iškeptas daržoves dubenyje sumaišome su šaukšteliu čiobrelių, žiupsneliu druskos ir pipirų, grietine bei virtais ryžiais. Įdarui pravėsus sudedame tarkuotą fermentinį sūrį.
Imame apkeptas paprikas ir šaukštu pridedame įdaro į vidų. Farširuotas paprikas sudedame į kepimo skardą, išteptą sviestu, uždedame nupjautas “kepurėles” ir kišame į orkaitę, kur kepame apie 25-30 minučių.
Daržovėmis ir sūriu farširuotas paprikas patiekiame šiltas kaip pagrindinį patiekalą.
Parašykite komentarą