Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 5g
- Sviesto – 20g
- Bulvių – 1000g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Parmezano sūrio – 60g
- Žiedinių kopūstų – 1vnt.
- Čiobrelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Cheddar sūrio – 200g
Įdarytos bulvės – tai labai paprastas bei nebrangus patiekalas arba garnyras, kuris savo skoniu tikrai sužavės. Šios bulvės gali būti patiektos prie paukštienos kaip garnyras.
Gaminimas
- Neluptas nuplautas bulves perpjauname pusiau ir inde sumaišome su keliais šaukštais aliejaus, čiobreliais ir česnakų drožlėmis.
- Sudedame bulves į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie 1 valandą (jei mažos bulvės, kepti mažiau) 180 laipsnių temperatūroje.
- Kol bulvės kepa, užverdame puode 1l vandens, pasūdome ir dedame susmulkintą (šakelėmis) brokolį. Verdame jį 5 minutes, tik tam, kad šiek tiek suminkštėtų.
- Apvirus supilame į kiaurąsamtį ir paliekame, kad nuvarvėtų vanduo.
- Iškepus bulvėms, jų viduryje šaukštu padarome duobeles. Dedame į jas tarkuoto čederio sūrio, brokolio šakelę, pabarstome parmezano sūriu ir dar kelioms minutėms dedame į orkaitę, kad išsilydytu sūris.
- Patiekdami ant viršūnės dedame gabaliuką sviesto.
Parašykite komentarą