Ingridientai
- 400g miltų (persijotų)
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 0,25 a.š. sodos
- 0,25 a.š. druskos
- 120g sviesto
- 200g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. citrinos žievelės
- 1 a.š. apelsino žievelės
- 250g vanilinio jogurto
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. apelsinų sulčių
- 200g cukraus pudros
- 2 v.š. citrinų sulčių (glazūrai)
- 3 v.š. apelsinų sulčių (glazūrai)
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje elektriniu maišytuvu sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Į miltus sudedame kiaušinius, citrinų ir apelsinų sultis, tarkuotas žieveles, sviestą ir cukrų. Maišome tol, kol visi ingredientai tampa vientisa mase. Supilame jogurtą ir jau šaukštu gerai išmaišome.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, kurį aptepame sviestu ir pabarstome miltais.
Paruoštą citrinų-apelsinų masę pilame į kepimo indą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 35-45 minutes. Iškepus dar 10 minučių paliekame šiltoje orkaitėje.
Tuo metu paruošiame glazūrą. Dubenėlyje sumaišome 200g cukraus pudros su 2 šaukštais citrinos sulčių ir 1 apelsinų sulčių. Glazūrą pilame ant pyrago.
Parašykite komentarą