• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Apelsininis morkų pyragas

2011-05-26 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 3 morkos
  • 1 apelsino žievelė
  • 3 kiaušiniai
  • 160ml aliejaus
  • 160g cukraus
  • 100g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 0,25 a.š. druskos
  • 1 v.š. sodos
  • 0,25 a.š. cinamono
  • 100g lazdyno riešutų
  • 100g cukraus pudros
  • 5 v.š. apelsino sulčių

Gaminimas


Įkaitiname orkaitę iki 160-170 laipsnių.
Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais.
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Į dubenį suberiame cukrų, supilame aliejų, dedame kiaušinius ir mediniu šaukštu gerai išmaišome. Sudedame tarkuotas morkas bei tarkuotą apelsino žievelę ir dar kartą išmaišome.
Ant sodos šaukštelio užlašiname porą lašų acto ir taip „nugesiname“ sodą. Sudedame sodą į morkų ir kiaušinių masę, suberiame miltus, smulkintus lazdyno riešutus, cinamoną ir viską išmaišę supilame pyrago tešlą į kepimo formą. (Jei naudojame silikoninę kepimo formą tai nereikia tepti riebalais, o jei skardą, tokiu atveju truputį patepame riebalais dugną ir kraštus).
Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 40-45 minutes (priklausomai nuo storio).
Dubenėlyje sumaišome cukraus pudrą ir apelsinų sultis.
Iškeptą pyragą atvėsiname bent 5 minutes. Užpilame paruoštą cukraus ir apelsino sulčių glajų ir dar po 5 minučių patiekiame.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: aliejus, apelsinas, cinamonas, cukraus pudra, cukrus, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, morkos, valgomoji soda

 

Panašūs receptai

Avižinis pyragas su vynuogėmis
Avižinis pyragas su vynuogėmis
Uogų galetė
Uogų galetė
Trupininis slyvų pyragas
Trupininis slyvų pyragas

Previous Post: « Ledinis bananų kokteilis
Sekantis įrašas: Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt