
Ingridientai
- 3 morkos
- 1 apelsino žievelė
- 3 kiaušiniai
- 160ml aliejaus
- 160g cukraus
- 100g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,25 a.š. druskos
- 1 v.š. sodos
- 0,25 a.š. cinamono
- 100g lazdyno riešutų
- 100g cukraus pudros
- 5 v.š. apelsino sulčių
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 160-170 laipsnių.
Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais.
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Į dubenį suberiame cukrų, supilame aliejų, dedame kiaušinius ir mediniu šaukštu gerai išmaišome. Sudedame tarkuotas morkas bei tarkuotą apelsino žievelę ir dar kartą išmaišome.
Ant sodos šaukštelio užlašiname porą lašų acto ir taip “nugesiname” sodą. Sudedame sodą į morkų ir kiaušinių masę, suberiame miltus, smulkintus lazdyno riešutus, cinamoną ir viską išmaišę supilame pyrago tešlą į kepimo formą. (Jei naudojame silikoninę kepimo formą tai nereikia tepti riebalais, o jei skardą, tokiu atveju truputį patepame riebalais dugną ir kraštus).
Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 40-45 minutes (priklausomai nuo storio).
Dubenėlyje sumaišome cukraus pudrą ir apelsinų sultis.
Iškeptą pyragą atvėsiname bent 5 minutes. Užpilame paruoštą cukraus ir apelsino sulčių glajų ir dar po 5 minučių patiekiame.
Parašykite komentarą