Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 70g
- Cukraus – 100g
- Kvietinių miltų – 250g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Medaus – 100g
- Vanilės ekstrakto – 1 arbatinis šauktštelis
- Cinamono – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Valgomosios sodos – 0.75 šaukšto
- Razinų – 50g
- Džiovintų vyšnių – 50g
- Avižinių dribsnių – 500g
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
- Į puodą dedame medų, dribsnius ir vieną šaukštą sviesto. Kaitiname ant silpnos ugnies visą laiką maišydami (kaitinti reikia tik tam, kad medus lengviau išsimaišytų). Išmaišius medų su dribsniais nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
- Sviestą išmaišome su cukrumi, kiaušiniu ir vanile iki vientisos masės.
- Atskirame inde sumaišome miltus su cinamonu, soda, druska.
- Į dubenį su miltais supilame sviesto ir cukraus masę ir išmaišome. Tada dedame dribsnius, razinas bei džiovintas vyšnias ir maišome tol, kol viskas pasiskirsto tolygiai.
- Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę 5-7 minutėms.
- Ant šilto kepimo popieriaus šaukštu dedame sausainių masės.
- Sausainius kepame orkaitėje apie 18-20 minučių (ne ilgiau nei 25 minutes).
Parašykite komentarą