• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Avižiniai sausainiai su riešutais

2013-09-06 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 300g avižinių dribsnių
  • 70g lukštentų saulėgrąžų
  • 3 v.š. sėmenų
  • 50g graikinių riešutų
  • 3 kiaušiniai
  • 4 v.š. miltų
  • 100g cukraus
  • 0,5 a.š. kepino miltelių
  • 0,25 a.š. druskos

Gaminimas

Avižinius dribsnius užpilame virintu vandeniu ir paliekame 10 minučių, kad išbrinktų. Po 10 minučių nusausiname.

Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi ir druska.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais.

Dubenyje dribsnius sumaišome miltais, saulėgrąžomis, sėmenomis, graikiniais riešutais ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dar kartą išmaišome. Sausainių tešlą paliekame 15 minučių.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir aptepame trupučiu riebalų. Šaukštu dedame paruoštos sausainių tešlos (darome norimo dydžio).

Kepimo skardą dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame sausainius apie 15-20 minučių.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Sausainiai Tagged With: avižiniai dribsniai, cukrus, graikiniai riešutai, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, saulėgrąžos, sėmenos

 

Panašūs receptai

Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Traškūs imbieriniai sausainiai
Traškūs imbieriniai sausainiai

Previous Post: « Faršu įdaryta cukinija
Sekantis įrašas: Makaronai su morkomis ir petražolėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt