Ingridientai
- 300g avižinių dribsnių
- 70g lukštentų saulėgrąžų
- 3 v.š. sėmenų
- 50g graikinių riešutų
- 3 kiaušiniai
- 4 v.š. miltų
- 100g cukraus
- 0,5 a.š. kepino miltelių
- 0,25 a.š. druskos
Gaminimas
Avižinius dribsnius užpilame virintu vandeniu ir paliekame 10 minučių, kad išbrinktų. Po 10 minučių nusausiname.
Kiaušinius išplakame kartu su cukrumi ir druska.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Dubenyje dribsnius sumaišome miltais, saulėgrąžomis, sėmenomis, graikiniais riešutais ir viską užpilame kiaušinių plakiniu. Dar kartą išmaišome. Sausainių tešlą paliekame 15 minučių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir aptepame trupučiu riebalų. Šaukštu dedame paruoštos sausainių tešlos (darome norimo dydžio).
Kepimo skardą dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame sausainius apie 15-20 minučių.
Parašykite komentarą