Ingridientai
* tešla pyrago pagrindui
*2 kiaušinio tryniai
*2 avokadai
*400g kondensuoto saldaus pieno
*100ml citrinų ar laimų sulčių
*0,25 a.š. druskos
*1 a.š. citrinos žievelės
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Paruoštą tešlą iškočiojame 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo skardą. Skardą dedame į orkaitę ir kepame tešlą apie 15-20 minučių. (Tam gal tešla neiškiltų ir nesugadintų pyrago pagrindo formos, išklojus kepimo skardą tešla ant viršaus dedame kepimo popierių ir priberiame pupelių ar žirnių, kad susidarytų svoris, kuris neleis pakisti formai).
Tuo metu kai kepa į dubenį sudedame smulkintus avokadus, kuriuos elektriniu smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės. Į avokadus pilame citrinų sultis, beriame druską, citrinos žievelę, dedame kiaušinių trynius ir supilame kondensuotą pieną. Viską elektriniu maišytuvu gerai išmaišome.
Iškeptą pyrago pagrindą truputį atvėsiname ir į jį supilame paruoštą avokadų ir kondensuoto pieno įdarą.
Avokadų pyragą dedame į šaldytuvą ir bent 4 valandas palaikome.
Patiekdami pagardiname plakta grietinėle.
Parašykite komentarą