
Jums reikės:
- 200g miltų
- 3 kiaušinių
- 100g sviesto
- 50g cukraus
- 2 valg. š. kokoso drožlių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1/2 puodelio mineralinio vandens
- 2 lašiukai vanilės kvapo
- Žiupsnelis druskos
Ruošimo eiga:
- Dubenyje visuomet sumaišau sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kokoso drožles.
- Sviestą ištirpinu ant mažos ugnies.
- Kiaušinių trynius išplaku ir sumaišau su pravėsusiu sviestu ir supilu į sausų produktų dubenį.
- Tuomet supilu mineralinį vandenį.
- Įlašinu porą lašiukų vanilės kvapo, kad kepdami vafliai išskirtų malonų aromatą.
- Kiaušinių baltymus išplaku iki baltų putų ir lėtai įmaišau į tešlą.
- Tešlą visuomet palieku pastovėti bent pusvalandžiui, o tuomet kepu vaflių keptuvėje.
- Beje, vaflių nekepu per visa dydį, man patinka mažesni vafliukai. tad dedu šiek tiek mažiau tešlos.
- Valgiau su nuostabiomis šilauogėmis, bet labai skanu valgyti ir su šokoladiniu kremu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Ačiū už nuostabų receptą