Biskvitas:
- 300g kakavinių sausainių
- 180g sviesto
- žiupsnis druskos
Kokoso sluoksnis:
- 350g kokoso drožlių
- 300g kondensuoto pieno
- 30g želatinos
- 2/3 stiklinės kokosų pieno (gali būti ir kitas jūsų mėgstamas)
Šokolado glajus:
- 200g pieniško šokolado
- 1/2 stiklinės kokoso pieno
Gaminimas:
- Sumalame sausainius iki smėlio konsistencijos.
- Ištirpiname sviestą garų vonelėje. Pilame sviestą į sausainius, beriame druskos ir gerai išmaišome.
- Ant kepimo popieriumi išklotos formos dedame masę ir tolygiai spaudžiant formuojame lygų biskvitą. Kepti 170 laipsnių orkaitėje 7 minutes.
- Želatiną užpilame kokoso pienu ir paliekame brinkti.
- Kokoso drožles išmaišome su kondensuotu pienu kol taps vientisa lipni masė.
- Želatiną ištirpiname garų vonelėje, supilame į kokosą ir greit išmaišome.
- Dedame kokoso masę ant biskvito, paviršių sulyginame šaukštu ar rankomis ir siunčiame poilsiauti dviems valandoms į šaldytuvą.
- Praėjus dviems valandoms atsargiai nuimame formos kraštus.
- Garų vonelėje tirpiname šokoladą su pienu. Užpilame tortą glajumi ir dedame dar valandėlei į šaldytuvą kol sustings.
- Skanaus!
Receptas dalyvauja konkurse „Maistas Dėl Kurio Alpstu„
Recepto autorius – paprastagaminti.
Įvertinkite receptą
Spauskite norėdami įvertinti.
Vidutinis vertinimas / 5. Balsų skaičius:
Parašykite komentarą