Ingridientai
- 10-12 kaneloni makaronų
- 500g varškės
- 1 citrina (+3-4 v.š. citrinos sulčių)
- 3 v.š. cukraus
- 30g mėtų
- 50g cukraus pudros
- 200ml vandens
Gaminimas
Kaneloni makaronus sudedame į verdantį vandenį ir apverdame (ne ilgiau kaip porą minučių). Makaronus perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Dubenėlyje sutriname varškę su 1 citrinos sultimis, pora šaukštų cukraus bei mėtomis.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kaneloni makaronus įdarome citrinine mėtine varške ir sudedame į kepimo indą.
Sumaišome vandenį su šaukštu cukraus, trupučiu citrinos sulčių ir supilame viską į kepimo formą, kurioje sudėti įdaryti makaronai. Kišame saldžiuosius makaronus į orkaitę ir kepame apie 30 minučių (jei išeina, galima apversti varškės kaneloni).
Iškeptus varškės makaronus dedame, pilame saldaus skysčio iš kepimo formos (jei likę, o jei nelikę, tai puikiai tiks jogurtas), dar truputį pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome cukraus pudra.
Citrinine varške ir mėtomis įdaryti kaneloni (cannelloni) makaronai patiekiami šilti.
Parašykite komentarą