Ingridientai
- 2 pilni kiaušiniai
- 8 kiaušinio tryniai
- 1 puodelis cukraus
- 2/3 puodelio šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 2 valg. š. nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
Gaminimas
- Į prikaistuvį sudėkite lengvai plaktus kiaušinius, cukrų bei citrinų sultis. Viską sumaišykite.
- Virkite ant vidutinės – lengvos ugnies, nuolat maišydami, kol masė pasidarys lengvai želatininė.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir po truputį dėkite sviestą. Nuolat maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
- Nukoškite viską per kuo smulkesnį koštuvą į stiklainį ar kokį kitą indą. Uždenkite maistine plėvele, prispausdami ją taip, kad liestųsi su varškės paviršiumi. Taip paviršiuje nesusiformuos odelė. Palikite apie 2 valandas, kad atvėstų.
Parašykite komentarą