Ingridientai
- Sviesto – 150g
- Sviesto – 100g
- Bulvių – 150g
- Cukraus – 150g
- Kvietinių miltų – 200g
- Vandens – 50ml
- Citrinos žievelių – 150g
Gaminimas
- Miltus, sviestą bei vandenį gerai išmaišyti ir išminkyti. 15 minučių tešlą įdėti į šaldytuvą.
- Nuluptas bulves išverdame ir sutriname.
- Taip pat nulupame citrinų žievelę ir dedame į verdantį vandenį. Verdame, kol žievelė suminkštės.
- Inde apvirtas citrinų žieveles gerai sutriname su cukrumi ir sudedame trintas bulves. Viską gerai kartu išmaišome ir paliekame atvėsti.
- Ištraukiame tešlą iš šaldytuvo ir plonai (0,5cm) ją iškočiojame. Tešlą išklojame kuo mažesnes kepimo formeles, kuriose kepsime mūsų pyragėlius. Į išklotas formeles dedame bulvių ir citrinų įdarą.
- Pyragėlius kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15-17 minučių.
- Prieš patiekdami truputį atvėsiname ir uždedame po šaukštelį plaktos grietinėlės su citrinos sultimis.
erikas
labai geras receptas