Ingridientai
- 500g varškės
- 1 citrina
- 3 kiaušiniai
- 3 v.š. natūralaus jogurto (tinka ir vaisinis)
- 3 v.š. manų kruopų
- 3 v.š. aguonų
- 3 v.š. cukraus
- 0,25 a.š. druskos
Gaminimas
Aguonas pamerkiame vandenyje bent 30 minučių.
Dubenyje varškę sumaišome su kiaušiniais, jogurtu, cukrumi, manų kruopomis, cukrumi bei druska. Įspaudžiame visos citrinos sultis ir sudedame nusausintas išmirkytas aguonas.
Įtarkuojame 1 a.š. citrinos žievelės.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą ištepame sviestu ar kepinių margarinu ir sudedame visą apkepo masę. Kišame apkepą į orkaitę ir kepame apie 30-35 minutes.
Citrininį varškės apkepą patiekiame tiek šiltą tiek atvėsusį.
Parašykite komentarą