Florentinai – nuostabus Italijos miesto vardu pavadintas skanumynas, gaminamas iš įvairiausių riešutų, džiovintų uogų bei vaisių, sėklų.
Ingridientai
- 250g kukurūzų dribsnių
- 120g žemės riešutų
- 60g razinų
- 60g džiovintų vyšnių
- 2 v.š. skysto medaus
- 350ml saldinto kondensuoto pieno
- 0,5 a.š. cinamono
- 0,02 a.š. druskos
Gaminimas
Žemės riešutus trumpai paskrudiname orkaitėje ir nulupame žieveles. Dubenyje juos pasmulkiname truputį.
Razinas bei vyšnias nuplauname ir paberiame ant popieriaus, kad nudžiūtų.
Didesniame dubenyje sumaišome kukurūzų dribsnius su džiovintais vaisiais, riešutais, medumi, kondensuotu pienu bei prieskoniais.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo šaukštu dedame paruoštos florentinų tešlos.
Dedame skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame vos 12-15 minučių.
Iškeptus florentinus išimame iš orkaitės ir paliekame, kad atvėstų ir sukietėtų.
Florentinai dažniausiai pamirkomi į lydytą šokoladą ir paliekami sustingti.
Parašykite komentarą