Ingridientai
*300g miltų
*150g kepinių margarino ar sviesto
*2 kiaušiniai
*200g varškės
*1v.š. grietinės
*200g mėlynių
*100g džiūvėsių
*300g cukraus
*50g sušaldyto sviesto
*druska
Gaminimas
Miltus persijojame. Į dubenį su miltais supjaustome kubeliais 150g kepnių margarino ir rankomis įtriname jį į miltus, taip kad neliktų didesnių gabaliukų. Dudedame kiaušinius, grietinę, beriame porą šaukštų cukraus, truputį druskos ir gerai išminkome pagrindo tešlą. Dedame bent 30 minučių į šaldytuvą, kad atvėstų.
Į dubenėlį su džiūvėsiais įtarkuojame sušaldytą sviestą, dedame kelis šaukštus cukraus ir atsargiai šaukštu išmaišome.
Išimame paruoštą pagrindo tešlą ir ją iškočiojame 1cm storio. Kepimo skardelę išklojame paruoštu pagrindu.
Dubenėlyje sutriname varškę su 1 kiaušiniu ir cukrumi (pasiliekame 2 v.š. cukraus uogoms). Paruoštą varškę sudedame į skardą ant pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome. Ant varškės suberiame nuplautas uogas, jas pabarstome likusiu cukrumi. Ant uogų tolygiai paskleidžiame paruoštus džiūvėsius ir dedame pyragą į orkaitę, kur kepame apie 15-20 minučių 170-180 lapsinių temperatūroje.
Parašykite komentarą