• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Greitas trapus mėlynių pyragas su varške

2012-07-04 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*300g miltų
*150g kepinių margarino ar sviesto
*2 kiaušiniai
*200g varškės
*1v.š. grietinės
*200g mėlynių
*100g džiūvėsių
*300g cukraus
*50g sušaldyto sviesto
*druska

Gaminimas


Miltus persijojame. Į dubenį su miltais supjaustome kubeliais 150g kepnių margarino ir rankomis įtriname jį į miltus, taip kad neliktų didesnių gabaliukų. Dudedame kiaušinius, grietinę, beriame porą šaukštų cukraus, truputį druskos ir gerai išminkome pagrindo tešlą. Dedame bent 30 minučių į šaldytuvą, kad atvėstų.
Į dubenėlį su džiūvėsiais įtarkuojame sušaldytą sviestą, dedame kelis šaukštus cukraus ir atsargiai šaukštu išmaišome.
Išimame paruoštą pagrindo tešlą ir ją iškočiojame 1cm storio. Kepimo skardelę išklojame paruoštu pagrindu.
Dubenėlyje sutriname varškę su 1 kiaušiniu ir cukrumi (pasiliekame 2 v.š. cukraus uogoms). Paruoštą varškę sudedame į skardą ant pyrago pagrindo, tolygiai paskirstome. Ant varškės suberiame nuplautas uogas, jas pabarstome likusiu cukrumi. Ant uogų tolygiai paskleidžiame paruoštus džiūvėsius ir dedame pyragą į orkaitę, kur kepame apie 15-20 minučių 170-180 lapsinių temperatūroje.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: cukrus, Desertai, džiūvėsiai, grietinė, kiaušiniai, margarinas, melynės, miltai, pyragas, sviestas, tešla, uogos, varškė

 

Panašūs receptai

Kokosinis varškės pyragas
Kokosinis varškės pyragas
Varškės tinginys su obuoliais
Varškės tinginys su obuoliais
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas

Previous Post: « Voveraitės sviesto padaže
Sekantis įrašas: Kesadija (Quesadilla) su kukurūzais ir feta sūriu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt