
Ingridientai
*1kg rabarbarų
*1kg cukraus
*3 v.š. tarkuoto imbiero
*2 v.š. citrinos sulčių
Gaminimas
Rabarbarus nulupame ir supjaustome 1-2cm storio gabaliukais.
Į puodą sudedame rabarbarus su cukrumi ir ant labai silpnos ugnies kaitiname maišydami, kol išsiskiria rabarbarų sultys ir cukrus ištirpsta. Supilame citrinų sultis ir sudedame tarkuotą imbierą. Išmaišome ir toliau ant silpnos ugnies kaitiname apie 15 minučių (nepamirškime maišyti).
Kai džemas pradedame tirštėti, nuimame nuo ugnies ir bent keletą minučių vėsiname. Supilstome rabarbarų džemą į stiklainius.
Imbierinis rabarbarų džemas tiks ir kaip desertas ir kaip padažas keptiems mėsos patiekalams.
Parašykite komentarą