Ingridientai
*300g miltų
*2 a.š. kepimo miltelių
*0,25 a.š. druskos
*200ml riebesnio jogurto
*200g cukraus
*3 kiaušiniai
*0,5 a.š. vanilės
*2 didelės kriaušės
*100g juodo šokolado
*100ml rapsų aliejaus
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kriaušes nulupame ir supjaustome plonomis riekėmis.
Dubenyje sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais.
Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, vanile ir jogurtu. Plakinį supilame į dubenį su miltais ir labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Į gautą masę pamažu maišydami supilame aliejų. Dar kartą gerai išmaišome tešlą.
Kepimo indą ištepame sviestu ir į jį supilame trečdalį pyrago tešlos. Ant tešlos sluoksnio patarkuojame šokolado ir dedame vieną sluoksnį kriaušių riekelių. Ant viršaus pilame dar vieną trečdalį tešlos, ir vėl patarkuojame šokolado, dedame kriaušių sluoksnį. Ir galiausiai supilame visą likusią tešlą, ant viršaus dedame laužyto šokolado gabaliukų ir kriaušių.
Pyragą dedame į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.
Iškepus jogurtiniui pyragui, prieš patiekdami bent 5 minutes vėsiname.
Parašykite komentarą