Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Pagrindui:
- 200g sviesto
- 250g miltų
- 250g cukraus
- 50g kakavos
- šiek tiek vanilės
Varškės masei:
- 400g varškės
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 2 kiaušinių
- citrinos žievelės + galima ir sulčių citrinos
Gaminimas:
- Suminkome visus pagrindui skirtus ingridientus ir didesnę dalį jų sutrupiname į kepimo formą, kuri turi būti ištepta sviestu;
- Dedame kepti pagrindą 15 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę;
- Suplakame visus varškės įdaro ingridientus ir pilame ant iškepusio pagrindo;
- Dedame atgal į orkaitę 5-7min, kad varškės masė šiek tiek sustingtų;
- Smulkiai sutrupiname likusią kakavinę pagrindo masę ant viršaus (nebūtina visko idealiai užkloti) ir dedame kepti 25-35min į orkaitę. (aš kepiau apie 35, nes didelė masė).
- Leidžiame pyragui atvėsti, kad nesubliūkštų, galite tai daryti pradžioje orkaitėje, atidarę dureles, o po to jau ištraukę iš jos;
- Pats skaniausias jis būna tuomet, kai visą naktį praleidžia šaldytuve!
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – some_thing_about_food.
Parašykite komentarą