Ingridientai
*150g sviesto
*2 kiaušiniai
*150 g miltų
*0,4 a.š. sausų mielių
*0,2 a.š. druskos
*1 a.š. kepimo miltelių
*150 cukraus
*2 v.š. tirpios kavos (ištirpdytos 100ml vandens)
*100g graikinių riešutų
* 200g sviesto (pertepimui)
*300g cukraus pudros
Gaminimas
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir mielėmis.
Elektriniu maišytuvu sumaišome sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, kuriuos taip pat plakame. Į vientisą kiaušinių ir sviesto masę suberiame miltus, kuriuos taip pat maišome, kol, tešla tampa vientisa.
Į tešlą po vieną šaukštą pilame tirpdytos kavos ir lėtai maišome. (supilame tik 3 šaukštus).
I tešlą suberiame 50g smulkintų riešutų, išmaišome viską ir pilame tešlą į kepimo formą (geriausia silikoninę, ir nelabai plačią, nes iškeptą biskvitą reikt kelis kartus perpjauti). Dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 40 minučių. Po 40 minučių iškeptą biskvitą išimame ir bent 15 minučių atvėsiname.
Pertepimui 200g sviesto sumaišome su cukraus pudra ir tirpinta kava. Jei trūksta saldumo, tai beriame dar cukraus ir pan.
Atvėsusį biskvitą išilgai perpjauname tris kartus. Imame apatinį biskvitą ir aptepame jį paruoštu sviestiniu pertepimu. Uždedame antrą, kurį taip pat aptepame. Paskutinį biskvitą aptepame ir visą viršų pabarstome pasmulkintais likusiais riešutais.
Kavos pyragas su riešutais palaikome bent 2 valandas šaldytuve. Patiekiame kaip desertą.
danutela
KLAUSIMAS. PYRAGAS NUOTRAUKOJE ATRODO LABAI TAMSUS. BET AR UZTENKA KOKIAM JUODUMUI ISGAUT KEPANT TIK 3 SAUKSTU TIRPIOS KAVOS. KAIP SUPRATAU JAU ATSIESTO TIRPALO? ACIU
Kulinare
Sveiki, ne, jis nebus toks tamsus. Nuotrauka koreaguota. Tačiau Jūs galite dėti ir daugiau kavos. Ir skonis kavos bus sodresnis.