• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Kavos pyragas su riešutais perteptas sviestu

2011-02-28 by Kulinarė 2 komentarai

Ingridientai

*150g sviesto
*2 kiaušiniai
*150 g miltų
*0,4 a.š. sausų mielių
*0,2 a.š. druskos
*1 a.š. kepimo miltelių
*150 cukraus
*2 v.š. tirpios kavos (ištirpdytos 100ml vandens)
*100g graikinių riešutų
* 200g sviesto (pertepimui)
*300g cukraus pudros

Gaminimas

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir mielėmis.
Elektriniu maišytuvu sumaišome sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, kuriuos taip pat plakame. Į vientisą kiaušinių ir sviesto masę suberiame miltus, kuriuos taip pat maišome, kol, tešla tampa vientisa.
Į tešlą po vieną šaukštą pilame tirpdytos kavos ir lėtai maišome. (supilame tik 3 šaukštus).
I tešlą suberiame 50g smulkintų riešutų, išmaišome viską ir pilame tešlą į kepimo formą (geriausia silikoninę, ir nelabai plačią, nes iškeptą biskvitą reikt kelis kartus perpjauti). Dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 40 minučių. Po 40 minučių iškeptą biskvitą išimame ir bent 15 minučių atvėsiname.
Pertepimui 200g sviesto sumaišome su cukraus pudra ir tirpinta kava. Jei trūksta saldumo, tai beriame dar cukraus ir pan.
Atvėsusį biskvitą išilgai perpjauname tris kartus. Imame apatinį biskvitą ir aptepame jį paruoštu sviestiniu pertepimu. Uždedame antrą, kurį taip pat aptepame. Paskutinį biskvitą aptepame ir visą viršų pabarstome pasmulkintais likusiais riešutais.
Kavos pyragas su riešutais palaikome bent 2 valandas šaldytuve. Patiekiame kaip desertą.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: cukrus, Desertai, graikiniai riešutai, kava, kiaušiniai, mielės, miltai, pyragas, sviestas

 

Panašūs receptai

Avižinis pyragas su vynuogėmis
Avižinis pyragas su vynuogėmis
Uogų galetė
Uogų galetė
Trupininis slyvų pyragas
Trupininis slyvų pyragas

Previous Post: « Briuselio kopūstai
Sekantis įrašas: Virtų bulvių ir kalafiorų blyneliai »

Reader Interactions

Comments

  1. danutela

    2011-09-29 at 12:30

    KLAUSIMAS. PYRAGAS NUOTRAUKOJE ATRODO LABAI TAMSUS. BET AR UZTENKA KOKIAM JUODUMUI ISGAUT KEPANT TIK 3 SAUKSTU TIRPIOS KAVOS. KAIP SUPRATAU JAU ATSIESTO TIRPALO? ACIU

    Atsakyti
  2. Kulinare

    2011-09-29 at 12:47

    Sveiki, ne, jis nebus toks tamsus. Nuotrauka koreaguota. Tačiau Jūs galite dėti ir daugiau kavos. Ir skonis kavos bus sodresnis.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt