
Ingridientai
*100g kokosų drožlių
*2 v.š. cukraus
*10g sausų mielių
*100ml šilto vandens
*700g miltų
*1 a.š. druskos
*200ml kokosų pieno
*3 v.š. augalinių riebalų
Gaminimas
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišome vandenį, cukrų, mieles, kokoso drožles dubenyje ir pastatome į šiltesnę vietą, kol skystis pradės rūgti (kilti burbuliukai).
Atskirame dubenyje sumaišome miltus ir druską. Į miltus supilame vandenį su mielėmis, pilame kokosų pieną ir sudedame riebalus. Mediniu šaukštu visą tešlą išmaišome. Tada imame rankomis ir suminkome tešlą vis truputį pabarstydami rankas ir pačią tešlą miltais.
Išminkytą tešlą ir suformuoti nedideles bandeles ir sudedame į kepimo skardą. Užklojame bandeles švariu rankšluosčiu ir padedame su visa skardą į šiltą vietą bent 45 minutėms. Per valandą bandelės “užauga” (iškyla tešla).
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Iškilusias kokosų duoneles dedame į orkaitę ir kepame apie 25-35 minutes.
Kokosų duoneles patiekiame tiek prie ryžių, daržovių ar pupelių patiekalų.
Parašykite komentarą