Ingridientai
*2 kiaušiniai
*50g medaus
*100ml pasukų
*300g miltų (kepiniams)
*0,5 a.š. vanilės
*130g kukurūzų miltų
*0,5 a.š. kepimo miltelių
*0,25 a.š. druskos
*2 v.š. cukraus
*10 v.š. sviesto
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dubenyje išplakame vieną kiaušinį kartu su pasukomis, medumi ir vanile.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską bei cukrų. Į miltus dedame pjaustytą sviestą ir rankomis įtriname jį į miltus (minkome tol, kol jis tolygiai pasiskirstys).
Nedideliame dubenėlyje išplakame kitą kiaušinį.
Į dubenį su miltais ir sviestu supilame pasukų ir kiaušinio plakinį. Tešlą maišome kol ji taps vientisa mase.
Imame samtį ar šaukštą ir ant kepimo skardos dedame tešlą. Blynelius aptepame plaktu kiaušiniu ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 15-20 minučių, kol švelniai apskrus.
Kukurūzų miltų paplotėlius patiekiame tiek šiltus su uogiene, tiek atvėsusius prie arbatos.
Parašykite komentarą