Ingridientai
- Alyvuogių aliejaus – 150ml
- Cukraus – 150g
- Kvietinių miltų – 150g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Citrinų – 1vnt.
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Obuolių – 7vnt.
Gaminimas
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenyje išplakame kiaušinius kartu su cukrumi.
- Į kiaušinių plakinį beriame miltus ir kepimo miltelius ir išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Maišydami tešlą supilame aliejų ir įspaudžiame citrinos sultis.
- Obuolius nulupame, išimame sėklas ir 5 iš jų sutarkuojame stambia tarka. Kitus du obuolius supjaustome riekelėmis.
- Sutarkuotus obuolius įmaišome į tešlą ir supilame į kepimo formą. Ant viršaus išdėliojame obuolių riekes, pabarstome trupučiu cukraus ir dedame kepti į orkaitę. Kepame apie 45 minutes.
- Patiekdami pabarstome cukraus pudra.
Parašykite komentarą