Ingridientai
- Sviesto – 125g
- Pieno – 30ml
- Medaus – 3 šaukštai
- Kvietinių miltų – 200g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Vandens – 15ml
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Rudojo cukraus – 125g
- Valgomosios sodos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Žemės riešutų sviesto – 3 šaukštai
- Žemės riešutų – 50g
- Cukraus pudros – 75g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių, kepimo formą plonai ištepame kepimo riebalais.
- Inde sutriname sviestą ir cukrų kartu, sudedame riešutų sviestą, kiaušinius ir gerai išmaišome. Lėtai maišydami sudedame likusius ingridientus (miltus, kepimo miltelius, sodą, smulkintus riešutus, pieną) ir išmaišome. Jei tešla vis dar per sausa, pilame dar lašelį pieno.
- Gautą masę pilame į kepimo formą ir kepame orkaitėje apie 30-35 minutes.
- Kol keksas kepa, indelyje sumaišome medų, vandenį ir cukraus pudrą.
- Keksui iškepus, jį atvėsiname ir užpilame medaus padažu ir užbarstome riešutų trupiniais.
Parašykite komentarą