• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Medaus ir riešutų keksas

2010-05-07 by Kulinarė Palikti komentarą

Medaus ir riešutų keksas

Ingridientai

  • Sviesto – 125g
  • Pieno – 30ml
  • Medaus – 3 šaukštai
  • Kvietinių miltų – 200g
  • Kiaušinių – 2vnt.
  • Vandens – 15ml
  • Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
  • Rudojo cukraus – 125g
  • Valgomosios sodos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Žemės riešutų sviesto – 3 šaukštai
  • Žemės riešutų – 50g
  • Cukraus pudros – 75g

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių, kepimo formą plonai ištepame kepimo riebalais.
  2. Inde sutriname sviestą ir cukrų kartu, sudedame riešutų sviestą, kiaušinius ir gerai išmaišome. Lėtai maišydami sudedame likusius ingridientus (miltus, kepimo miltelius, sodą, smulkintus riešutus, pieną)  ir išmaišome. Jei tešla vis dar per sausa, pilame dar lašelį pieno.
  3. Gautą masę pilame į kepimo formą ir kepame orkaitėje apie 30-35 minutes.
  4. Kol keksas kepa, indelyje sumaišome medų, vandenį ir cukraus pudrą.
  5. Keksui iškepus, jį atvėsiname ir užpilame medaus padažu ir užbarstome riešutų trupiniais.

Kategorijos:Desertai, Keksai ir keksiukai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: cukraus pudra, cukrus, Desertai, keksai, kiaušiniai, medus, miltai, Patiekalai receptai, pienas, pyragas, receptas, sviestas, valgomoji soda, žemės riešutai, žemės riešutų sviestas

 

Panašūs receptai

Morkų ir apelsinų keksiukai su cinamono aromatu
Morkų ir apelsinų keksiukai su cinamono aromatu
Kakavinis keksiukas su bananu
Kakavinis keksiukas su bananu
Bananiniai keksiukai
Bananiniai keksiukai

Previous Post: « Kiaulienos nugarinė su česnakais ir rozmarinu
Sekantis įrašas: Varškės sausainiai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt