Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
- Alyvuogių aliejaus – 50ml
- Apelsinų sulčių – 145ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.05 šaukšt.
- Kvietinių miltų – 600g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Morkų – 200g
- Kepimo miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos žievelių – 3g
- Vanilės ekstrakto – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pasukų – 100ml
- Cinamono – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Rudojo cukraus – 200g
- Valgomosios sodos – 1 arbatinis šauktštelis
- Cukraus pudros – 200g
- Citrinos sulčių – 1 šaukštas
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Užpilui sumaišome cukraus pudrą, 3 valg. š. apelsinų sulčių, citrinos sultis bei žievelę.
- Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, čili prieskonius ir druską.
- Atskirame dubenyje labai gerai išmaišome tarkuotas morkas su plaktu kiaušiniu, imbieru, vanile, pasukomis, apelsinų sultimis ir aliejumi.
- Į dubenį su miltais pilame skystąją morkų masę ir viską kartu labai gerai išmaišome.
- Tešlą pilame į kekso formą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 45 minutes.
- Iškeptą keksą užpilame paruošta glazūra.
- Morkų keksą patiekiame tiek šiltą tiek atvėsusį.
Parašykite komentarą