Ingridientai
*300g obuolių (tarkuotų)
*170g miltų
*1,5 a.š. kepimo miltelių
*0,5 a.š. sodos
*0,5 a.š. druskos
*0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
*2 kiaušiniai
*130g sviesto
*130g rudojo cukraus
*2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, druska ir maltus gvazdikėlius.
Atskirai elektriniu maišytuvu išsukame sviestą iki purios masės. Sudedame cukrų į sviestą ir vėl išmaišome. Sudedame kiaušinius ir elektriniu maišytuvu gerai išplakame sviestą su kiaušiniais. Gautą masę pilame į miltus ir išmaišome.Į dubenį sudedame tarkuotus obuolius ir citrinos žievelę. Gautą pyrago tešlą pilame į kepimo formą. Dedame kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 25-35 minutes (priklausomai nuo pyrago storio).
Iškeptą pyragą bent 15 minučių atvėsiname.
Patiekdami dedame gabaliuką pyrago į lėkštę ir užpilame viskio padažu.
Parašykite komentarą