Ingridientai
- Obuolių – 6000g
- Cukraus – 1000g
- Cinamono – 0.25 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Skiltelėmis supjaustome neluptus obuolius užpilame juos cukrumi, ir paliekame visą parą kambario temperatūroje, kad išsiskirtų sultys.
- Po 24 valandų, susidariusias sultis nupilame į puodą (geriausia emaliuotą) ir verdame, kol beveik pusė sulčių nugaruoja.
- Į likusias sultis sudedame didesnę dalį obuolių skiltelių ir verdame ant stiprios ugnies kol obuoliai visiškai suminkštės.
- Suberiame cinamoną, sumažiname ugnį, ir verdame dažnai maišydami, kol obuolių masė taps tiršta. Sudedame likusius obuolius ir dar keletą minučių verdame.
- Obuolių masę pilame į medžiaginius maišelius ir gerai suslegiame.
Parašykite komentarą