• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Panakota su medumi

2010-11-17 by Kulinarė Palikti komentarą

Panakota su medumi

Ingridientai

  • Grietinėlės (35%) – 200ml
  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Pieno – 200ml
  • Cukraus – 100g
  • Vandens – 120ml
  • Medaus – 220g
  • Želatinos – 5.5 šaukšt.

Gaminimas

  • Į paruoštus panakotai indelius dedame po porą šaukštų medaus (120g) ir dedame į šaldytuvą.
  • Dubenėlyje želatiną užpilame 1,5 valg. š. vandens ir paliekame bent 10 minučių.
  • Tuo metu atskirame dubenėlyje sumaišome grietinėlę su cukrumi ir pakaitiname (bet neužverdame).
  • Atskirai pakaitiname pieną, kurio taip pat neužverdame. Nuimame pieną nuo ugnies, į jį supilame želatiną ir ilgai maišome, kol želatina ištirpsta.
  • Ištirpus želatinai į pieną supilame grietinėlę su cukrumi ir dar kartą išmaišome. Paliekame 20 minučių, kad atvėstų.
  • Pravėsus grietinėlei su želatina po lygiai supilstome į dubenėlius su medumi ant dugno, dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms.
  • Kol baltas panakotos sluoksnis vėsta, paruošiame medaus želė. Medų suskystiname įdėję į karščiui a šaukšt.arų indą ir įstačius į verdantį vandenį.
  • Suminkštėjus medui į jį pilame 100ml vandens, išmaišome gerai ir suberiame želatiną bei druską. Lėtai maišome, kol želatina visiškai ištirpsta.
  • Medaus želė šaukštu supilstome ant balto panakotos sluoksnio ir desertą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  • Desertą patiekiame indeliuose.
  • Skanaus!

Kategorijos:Desertai, Kiti desertai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: cukrus, Desertai, grietinėlė, medus, panna cotta, pienas, želatina

 

Panašūs receptai

Citrininiai ledų pyragaičiai
Citrininiai ledų pyragaičiai
Naminiai morengai
Naminiai morengai
Šokoladiniai - bananiniai avižiniai batonėliai
Šokoladiniai – bananiniai avižiniai batonėliai

Previous Post: « Svogūnų čatnis (chutney)
Sekantis įrašas: Kalafiorų ir sūrio sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt