Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 200ml
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 200ml
- Cukraus – 100g
- Vandens – 120ml
- Medaus – 220g
- Želatinos – 5.5 šaukšt.
Gaminimas
- Į paruoštus panakotai indelius dedame po porą šaukštų medaus (120g) ir dedame į šaldytuvą.
- Dubenėlyje želatiną užpilame 1,5 valg. š. vandens ir paliekame bent 10 minučių.
- Tuo metu atskirame dubenėlyje sumaišome grietinėlę su cukrumi ir pakaitiname (bet neužverdame).
- Atskirai pakaitiname pieną, kurio taip pat neužverdame. Nuimame pieną nuo ugnies, į jį supilame želatiną ir ilgai maišome, kol želatina ištirpsta.
- Ištirpus želatinai į pieną supilame grietinėlę su cukrumi ir dar kartą išmaišome. Paliekame 20 minučių, kad atvėstų.
- Pravėsus grietinėlei su želatina po lygiai supilstome į dubenėlius su medumi ant dugno, dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms.
- Kol baltas panakotos sluoksnis vėsta, paruošiame medaus želė. Medų suskystiname įdėję į karščiui a šaukšt.arų indą ir įstačius į verdantį vandenį.
- Suminkštėjus medui į jį pilame 100ml vandens, išmaišome gerai ir suberiame želatiną bei druską. Lėtai maišome, kol želatina visiškai ištirpsta.
- Medaus želė šaukštu supilstome ant balto panakotos sluoksnio ir desertą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
- Desertą patiekiame indeliuose.
- Skanaus!
Parašykite komentarą