Ingridientai
- Pieno – 400ml
- Graikinių riešutų – 50g
- Vandens – 600ml
- Medaus – 100g
- Cukraus pudros – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kukurūzų miltų – 300g
- Anakardžių riešutų – 50g
- Lazdynų riešutų – 50g
Gaminimas
- Puode užverdame pieną su vandeniu ir pamažu supilame kukurūzų miltus. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
- Į paruoštą košę suberiame lazdyno bei anakardžių riešutus ir išmaišome.
- Polentą pilame į stačiakampio formos skardas (pilame tiek, kad gautųsi 3-4 lakštai ne daugiau nei 2cm storio). Paliekame bent 20 minučių, kad polenta sustingtų.
- Sustingusią polentą aptepame medumi (vieną pusę) ir užbarstome smulkintais graikiniais riešutais.
- Lakštus suvožiame ir medine lentele 10 minučių suslegiame.
- Patiekdami supjaustome gabaliukais ir pabarstome cukraus pudra.
Parašykite komentarą