Ingridientai
*220g sviesto
*220g miltų
*1 a.š. kepimo miltelių
*220g cukraus pudros
*4 kiaušiniai
*0,5 a.š. druskos
*1 citrinos žievelė
*100g cukraus pudros (glajui)
*citrinos sulčių (glajui)
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
Sutarkuojame visos citrinos žievelę
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Sviestą “išsukame” su cukraus pudra ir sudedame kiaušinius, suplakame su sviestu ir cukrumi iki vientisos masės.
Plakinį pilame į miltus ir išmaišome tešlą. Lašiname 2 v.š. citrinos sulčių ir sudedame tarkuotą citrinos žievelę. Išmaišytą tešlą pilame į kepimo indą, išteptą trupučių sviesto. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Kol kepa pyragas, dubenėlyje sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis.
Iškepus pyragui, atvėsiname jį bent 5 minutes, ant viršaus pilame paruoštą glajų ir dar 15 minučių vėsiname.
Pyragą su citrininiu glajumi patiekiame tiek šiltą tiek atvėsusį.
Parašykite komentarą