Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Pieno – 800ml
- Cukraus – 100g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Muskato – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Cinamono – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Razinų – 100g
- Bananų – 2vnt.
- Ryžių (Ilgagrūdžių) – 100g
Gaminimas
- Į puodą pilame 400ml pieno ir sudedame nevirtus ryžius bei razinas ir užverdame.
- Užvirus sumažiname ugnį ir uždengtame puode verdame apie 15 minučių (kol ryžiai suminkštėja).
- Po 15 minučių nuimame puodą nuo ugnies ir sudedame sviestą, išmaišome, kad ištirptų.
- Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
- Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su likusiu pienu, trintais bananais, cukrumi, druska bei cinamonu.
- Į kiaušinių plakinį sudedame ryžius ir gerai išmaišome. Masę supilame į kepimo indą ir dedame į orkaitę kur kepame apie 35 minutes.
- Po 35 minučių išimame pudingą, pabarstome maltu muskatu ir dedame atgal į orkaitę 15 minučių.
- Ryžių ir bananų pudingą patiekiame tiek šiltą, tiek šaltą.
Parašykite komentarą