• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Sabayon (Zabaglione)

2010-06-08 by Kulinarė 2 komentarai

Sabayon

Ingridientai

  • Cukraus – 20g
  • Kiaušinių – 1vnt.
  • Balto vyno (saldaus) – 20ml

Sabayon – tai prancūziškas itališko deserto Zabaglione pavadinimas. Anksčiau jam gaminti buvo naudojami kiaušinių tryniai, medus bei saldus vynas, be to, desertas nebuvo verdamas. Šiais laikais šiam desertui gaminti gali būti naudojami įvairūs produktai – cukrus, likeris, šampanas, kad Sabayon nesukristų galima įmaišyti plaktos grietinėlės ar krakmolo. Tradiciškai šis desertas patiekiamas su šviežiomis figos uogomis.

Gaminimas

  1. Vyną galite pakeisti šampanu, likeriu ar sidru.
  2. Į puodą įpilame 3 stiklines vandens ir užverdame jį.
  3. Į metalinį (nes jis geriausiai praleidžia šilumą) indą dedame kiaušinio trynį, pilame cukrų, vyną ir indą dedame ant puodo su verdančiu vandeniu, kad kiaušinis virtų ant garų.
  4. Tik uždėjus indą ant puodo reikia pradėti vienodai plakti. Nebūtina tai daryti labai greitai, bet svarbiausia,kad tolygiai ir visą laiką, nes jei tik nustosime, kiaušinio trynys ims kepti. Sabayon plakame tol kol ima tirštėti. Kai pajaučiame, kad indas darosi per karštas, nukeliame jį, tačiau nesustojame plakti.
  5. Kai jau plakinio tūris padidėja ir jis tampa tirštas, tai Zabaglione baigtas.
  6. Dažniausiai patiekiamas su šviežiomis uogomis.

 

Kategorijos:Desertai, Italų, Kiti desertai, Patiekalai ir jų receptai, Virtuvės Tagged With: Desertai, kiaušiniai, uogos

 

Panašūs receptai

Šokoladinis suflė
Šokoladinis suflė
Velykinis tinginys
Velykinis tinginys
Chai latte desertas
Chai latte desertas

Previous Post: « Karštos bulvių salotos
Sekantis įrašas: Marinuoti svogūnai prie šašlykų »

Reader Interactions

Comments

  1. Agne

    2010-08-22 at 13:52

    Mmm tiesiog liezuvi galima nuryti… Elegantiskas,lengvas desertas. Pirma karta dariau su krakmolu, kazkodel neisejo, o antra karta be jo, viskas isejo nuostabiai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt