Ingridientai
- Cukraus – 20g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Balto vyno (saldaus) – 20ml
Sabayon – tai prancūziškas itališko deserto Zabaglione pavadinimas. Anksčiau jam gaminti buvo naudojami kiaušinių tryniai, medus bei saldus vynas, be to, desertas nebuvo verdamas. Šiais laikais šiam desertui gaminti gali būti naudojami įvairūs produktai – cukrus, likeris, šampanas, kad Sabayon nesukristų galima įmaišyti plaktos grietinėlės ar krakmolo. Tradiciškai šis desertas patiekiamas su šviežiomis figos uogomis.
Gaminimas
- Vyną galite pakeisti šampanu, likeriu ar sidru.
- Į puodą įpilame 3 stiklines vandens ir užverdame jį.
- Į metalinį (nes jis geriausiai praleidžia šilumą) indą dedame kiaušinio trynį, pilame cukrų, vyną ir indą dedame ant puodo su verdančiu vandeniu, kad kiaušinis virtų ant garų.
- Tik uždėjus indą ant puodo reikia pradėti vienodai plakti. Nebūtina tai daryti labai greitai, bet svarbiausia,kad tolygiai ir visą laiką, nes jei tik nustosime, kiaušinio trynys ims kepti. Sabayon plakame tol kol ima tirštėti. Kai pajaučiame, kad indas darosi per karštas, nukeliame jį, tačiau nesustojame plakti.
- Kai jau plakinio tūris padidėja ir jis tampa tirštas, tai Zabaglione baigtas.
- Dažniausiai patiekiamas su šviežiomis uogomis.
Agne
Mmm tiesiog liezuvi galima nuryti… Elegantiskas,lengvas desertas. Pirma karta dariau su krakmolu, kazkodel neisejo, o antra karta be jo, viskas isejo nuostabiai.