Ingridientai
*300g miltų
*150g cukraus
*1 a.š. kepimo miltelių
*1 a.š. sodos
*0,5 a.š. druskos
*200g tirštos varškės
*100g aliejaus
*2 v.š. vanilės
Gaminimas
Dubenyje sutriname varškę su cukrumi (kol cukrus įsimaišo). Suberiame sodą į varškę, labai gerai išmaišome ir paliekame 2-3 minutėms, kad iškiltų.
Miltus persijojame bent porą kartų.
Į iškilusią varškę suberiame vanilę bei supilame aliejų ir atsargiai išmaišome (atsargiai, kad neišeitų visas oras iš iškilusios varškės).
Į varškę supilame po truputį miltus ir maišome lėtai bet ilgai.
Supilame paruoštą tešlą į kepimo indą ir dedame į orkaitę įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių. Po 10 minučių sumažiname ugnį iki 180 laipsnių ir kepame dar 35-40 minučių. Iškepus duonai, išjungiame ugnį ir dar 5 minutes paliekame orkaitėje.
Parašykite komentarą