• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Sausainiai pertepti šokoladu

2010-11-16 by Kulinarė Palikti komentarą

Sausainiai pertepti šokoladu

Ingridientai

  • Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
  • Sviesto – 170g
  • Pieno – 40ml
  • Kvietinių miltų – 300g
  • Aguonų – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
  • Vanilės ekstrakto – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Rudojo cukraus – 130g
  • Kiaušinių trynių – 2vnt.
  • Šokolado (juodojo) – 220g

Gaminimas

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Dubenyje sumaišome miltus, aguonų sėklas, druską ir kepimo miltelius.
  • Atskirame dubenyje „išsukame“ sviestą (greitais judesiais maišome šaukštu) kol jis tampa purus ir švelnus.
  • Į sviestą suberiame cukrų ir kartu dar kartą „išsukame“.
  • Į sviestą su cukrumi dedame kiaušinių trynius, vanilės ekstrakto kelis lašus (3-4) ir maišydami ranka supilame miltus. Maišome ilgai, kad neliktų jokių miltų gumuliukų.
  • Į tešlą pilame pora ar tris šaukštus pieno. Rankomis tešlą išminkome.
  • Išminkytą tešlą perskiriame į 4 dalis ir sudedame į plastikinius maišelius ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
  • Atšaldytą tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome vienodo dydžio kvadratukais (arba sausainio formele išspaudžiame).
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir išdėliojame sausainius, kuriuos dedame į orkaitę ir kepame apie 7 minutes.
  • Kol sausainiai kepa, į karščio nebijantį dubenėlį sudedame šokoladą ir su dubenėliu dedame jį į kitą dubenį su verdančiu vandeniu ir išlydome šokoladą.
  • Iškepus sausainiams, ant pusės iš jų dedame po 0,5 a.š. lydyto šokolado, o ant viršaus uždedame likusius be šokolado.
  • Sausainius paliekame, kad atvėstų.
  • Skanaus!

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Sausainiai Tagged With: aguonos, cukrus, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, pienas, sausainiai, šokoladas, sviestas

 

Panašūs receptai

Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Grikių miltų šokoladiniai sausainiai
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Veganiški kokoso skonio sausainiai su spanguolėmis
Traškūs imbieriniai sausainiai
Traškūs imbieriniai sausainiai

Previous Post: « Trinta bulvių ir porų sriuba
Sekantis įrašas: Plovas su vištiena »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt