Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Sviesto – 170g
- Pieno – 40ml
- Kvietinių miltų – 300g
- Aguonų – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Vanilės ekstrakto – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Rudojo cukraus – 130g
- Kiaušinių trynių – 2vnt.
- Šokolado (juodojo) – 220g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dubenyje sumaišome miltus, aguonų sėklas, druską ir kepimo miltelius.
- Atskirame dubenyje “išsukame” sviestą (greitais judesiais maišome šaukštu) kol jis tampa purus ir švelnus.
- Į sviestą suberiame cukrų ir kartu dar kartą “išsukame”.
- Į sviestą su cukrumi dedame kiaušinių trynius, vanilės ekstrakto kelis lašus (3-4) ir maišydami ranka supilame miltus. Maišome ilgai, kad neliktų jokių miltų gumuliukų.
- Į tešlą pilame pora ar tris šaukštus pieno. Rankomis tešlą išminkome.
- Išminkytą tešlą perskiriame į 4 dalis ir sudedame į plastikinius maišelius ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
- Atšaldytą tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome vienodo dydžio kvadratukais (arba sausainio formele išspaudžiame).
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir išdėliojame sausainius, kuriuos dedame į orkaitę ir kepame apie 7 minutes.
- Kol sausainiai kepa, į karščio nebijantį dubenėlį sudedame šokoladą ir su dubenėliu dedame jį į kitą dubenį su verdančiu vandeniu ir išlydome šokoladą.
- Iškepus sausainiams, ant pusės iš jų dedame po 0,5 a.š. lydyto šokolado, o ant viršaus uždedame likusius be šokolado.
- Sausainius paliekame, kad atvėstų.
- Skanaus!
Parašykite komentarą