Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 125ml
- Druskos – 0.05 šaukšt.
- Kiaušinių – 3vnt.
- Cukraus pudros – 6 šaukšt.
- Šokolado (juodojo) – 100g
Gaminimas
- Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų ir dubenyje elektriniu plakikliu išplakame trynius su cukraus pudra.
- Į puodą su verdančiu vandeniu dedame kitą dubenį, kuriame ištirpdome šokoladą.
- Išlydytą šokoladą pilame į kiaušinių plakinį ir dar kartą išmaišome iki vientisos masės.
- Inde elektriniu plakikliu išplakame grietinėlę, kurią pilame į kiaušinių plakinį per metalinį šaukštą.
- Kitame dubenyje elektriniu plakikliu išplakame kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos ir lėtai supilame į bendrą dubenį. Jei naudojame likerį, tai pilame 1 valg. š. kartu su plaktais kiaušinių baltymais.
- Šaukštu išmaišome putėsius išpilstome į patiekimo indelius ir bent 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Parašykite komentarą