• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šokoladinio pyrago receptas

2012-10-24 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1,5 pakelio Selgos „Airiško kremo skonio“ sausainių (tinka ir kitokio skonio)
  • 100g riešutų sviesto (arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų – prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje – ir sumaišyti su 50g
  • tirpinto sviesto)
  • 1 skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
  • 100g pieniško šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais
  • 100g balto šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais)

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupiname (truputį smulkiau negu kad pyragui „tinginiui“) ir sumaišome su riešutų sviestu. Į sausainių masę galime įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.
20 x 30 cm dydžio skardą išklojame kepimo popieriumi (būtinai išklojame ir kraštus, kitu atveju po visko turėtume gažaus darbelio). Suberiame sausainių masę į skardą, išlyginame ir šiek tiek šaukštu paspaudžiame. Ant sausainių užpilame kondensuotą pieną ir jį paskirstome tolygiai. Ant viršaus beriame truputi kokoso drožlių ir smulkintą šokoladą.

Kepame orkaitėje ~25-30 minučių – kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leidžiame  porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustome  į kvadratėlius ir stengiamės  nepraryti liežuvio!

Recepto autorius Aira

Ačiū!

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: abrikosai, kondensuotas pienas, šokoladas, Šokoladinis sviestas

 

Panašūs receptai

Avižinis pyragas su vynuogėmis
Avižinis pyragas su vynuogėmis
Uogų galetė
Uogų galetė
Trupininis slyvų pyragas
Trupininis slyvų pyragas

Previous Post: « Avižiniai sausainiai
Sekantis įrašas: Makaronai su daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt