Ingridientai
- 1,5 pakelio Selgos „Airiško kremo skonio“ sausainių (tinka ir kitokio skonio)
- 100g riešutų sviesto (arba kavamale sumalti 100g žemės riešutų – prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje – ir sumaišyti su 50g
- tirpinto sviesto)
- 1 skardinė kondensuoto pieno su cukrumi
- 100g pieniško šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais
- 100g balto šokolado (supjaustyto mažais gabaliukais)
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupiname (truputį smulkiau negu kad pyragui “tinginiui”) ir sumaišome su riešutų sviestu. Į sausainių masę galime įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.
20 x 30 cm dydžio skardą išklojame kepimo popieriumi (būtinai išklojame ir kraštus, kitu atveju po visko turėtume gažaus darbelio). Suberiame sausainių masę į skardą, išlyginame ir šiek tiek šaukštu paspaudžiame. Ant sausainių užpilame kondensuotą pieną ir jį paskirstome tolygiai. Ant viršaus beriame truputi kokoso drožlių ir smulkintą šokoladą.
Kepame orkaitėje ~25-30 minučių – kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leidžiame porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustome į kvadratėlius ir stengiamės nepraryti liežuvio!
Recepto autorius Aira
Ačiū!
Parašykite komentarą