• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šokoladinis-apelsininis pyragas

2010-08-23 by Kulinarė Palikti komentarą

Šokoladinis-apelsininis pyragas

Ingridientai

  • Cukraus – 280g
  • Kvietinių miltų – 250g
  • Kiaušinių – 3vnt.
  • Kepimo miltelių – 1.5 šaukšt.
  • Kakavos – 25g
  • Apelsinų – 1vnt.
  • Šokolado – 100g
  • Saulėgrąžų aliejaus – 240ml

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir įdedame kepimo skardą, kad įkaistų.
  2. Apelsino žievelę keliose vietose įpjauname peiliu. Apelsiną dedame į puodą ir užpilame vandeniu tiek, kad tik apsemtų apelsiną. Užverdame vandenį, tada sumažiname ugnį ir kaitiname apie 40-50 minučių, kol apelsino žievelė visiškai suminkštėja. Išvirus žievelei, nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
  3. Atvėsus apelsinui, perpjauname jį pusiau ir išimame sėklas. Virtą apelsiną susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  4. Į smulkintą apelsiną supilame vandenį, kuriame virė apelsinas ir dar kartą išsukame iki vientisos masės.
  5. Išlydome ar sumalame šokoladą.
  6. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius. Į kiaušinius supilame aliejų, beriame cukrų, sumaltą šokoladą, apelsino masę. Išmaišome.
  7. Į dubenį su kiaušiniais taip pat beriame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišome (geriausia su elektriniu maišytuvu).
  8. Imame įkaitintą kepimo skardą ir truputį patepame ją kepimo margarinu ar aliejumi. Į skardą pilame šokoladinę apelsino masę ir dedame į orkaitę.
  9. Kepame apie 50-60 minučių.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: aliejus, apelsinas, cukrus, kakava, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, šokoladas

 

Panašūs receptai

Bananų pyragas
Bananų pyragas
Sveikas sūrio pyragas
Sveikas sūrio pyragas
Varškės vyniotinis
Varškės vyniotinis

Previous Post: « Vištienos šašlykas su daržovėmis keptas keptuvėje
Sekantis įrašas: Peletrūnas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • Aliuminis puodas, 15l Aliuminis puodas, 15l
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • astri adzika Aštri adžika žiemai
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt