Ingridientai
- Cukraus – 280g
- Kvietinių miltų – 250g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Kepimo miltelių – 1.5 šaukšt.
- Kakavos – 25g
- Apelsinų – 1vnt.
- Šokolado – 100g
- Saulėgrąžų aliejaus – 240ml
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir įdedame kepimo skardą, kad įkaistų.
- Apelsino žievelę keliose vietose įpjauname peiliu. Apelsiną dedame į puodą ir užpilame vandeniu tiek, kad tik apsemtų apelsiną. Užverdame vandenį, tada sumažiname ugnį ir kaitiname apie 40-50 minučių, kol apelsino žievelė visiškai suminkštėja. Išvirus žievelei, nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
- Atvėsus apelsinui, perpjauname jį pusiau ir išimame sėklas. Virtą apelsiną susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Į smulkintą apelsiną supilame vandenį, kuriame virė apelsinas ir dar kartą išsukame iki vientisos masės.
- Išlydome ar sumalame šokoladą.
- Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius. Į kiaušinius supilame aliejų, beriame cukrų, sumaltą šokoladą, apelsino masę. Išmaišome.
- Į dubenį su kiaušiniais taip pat beriame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišome (geriausia su elektriniu maišytuvu).
- Imame įkaitintą kepimo skardą ir truputį patepame ją kepimo margarinu ar aliejumi. Į skardą pilame šokoladinę apelsino masę ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 50-60 minučių.
Parašykite komentarą