• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šokoladinis-apelsininis pyragas

2010-08-23 by Kulinarė Palikti komentarą

Šokoladinis-apelsininis pyragas

Ingridientai

  • Cukraus – 280g
  • Kvietinių miltų – 250g
  • Kiaušinių – 3vnt.
  • Kepimo miltelių – 1.5 šaukšt.
  • Kakavos – 25g
  • Apelsinų – 1vnt.
  • Šokolado – 100g
  • Saulėgrąžų aliejaus – 240ml

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir įdedame kepimo skardą, kad įkaistų.
  2. Apelsino žievelę keliose vietose įpjauname peiliu. Apelsiną dedame į puodą ir užpilame vandeniu tiek, kad tik apsemtų apelsiną. Užverdame vandenį, tada sumažiname ugnį ir kaitiname apie 40-50 minučių, kol apelsino žievelė visiškai suminkštėja. Išvirus žievelei, nuimame nuo ugnies ir paliekame, kad atvėstų.
  3. Atvėsus apelsinui, perpjauname jį pusiau ir išimame sėklas. Virtą apelsiną susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
  4. Į smulkintą apelsiną supilame vandenį, kuriame virė apelsinas ir dar kartą išsukame iki vientisos masės.
  5. Išlydome ar sumalame šokoladą.
  6. Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius. Į kiaušinius supilame aliejų, beriame cukrų, sumaltą šokoladą, apelsino masę. Išmaišome.
  7. Į dubenį su kiaušiniais taip pat beriame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišome (geriausia su elektriniu maišytuvu).
  8. Imame įkaitintą kepimo skardą ir truputį patepame ją kepimo margarinu ar aliejumi. Į skardą pilame šokoladinę apelsino masę ir dedame į orkaitę.
  9. Kepame apie 50-60 minučių.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai Tagged With: aliejus, apelsinas, cukrus, kakava, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, šokoladas

 

Panašūs receptai

Varškės tinginys su obuoliais
Varškės tinginys su obuoliais
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas
Minkštutis šokoladinis pyragas
Minkštutis šokoladinis pyragas

Previous Post: « Vištienos šašlykas su daržovėmis keptas keptuvėje
Sekantis įrašas: Peletrūnas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt