Ingridientai
- 100g šokolado
- 150g sviesto
- 175g cukraus pudros
- 3 kiaušiniai
- 160g miltų
- 0,9 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. druskos
- 30g kakavos miltelių
- 2 bananai
- 30g sviesto
- 2 v.š. miltų
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 2 v.š. smulkintų pekano riešutų
Gaminimas
Bananus sutriname į košę.
Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar dvigubame karšto vandens dubenyje.
Užpilui į dubenėlį sudedame sviestą į miltus ir sutriname. Sudedame pekano riešutus ir rudą cukrų. Labai gerai sumaišome.
Dubenyje sumaišome sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušame į sviestą kiaušinus ir plakame iki vientisos masės, tada suberiame miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišome. Į tešlą sudedame trintus bananus bei lydytą šokoladą. Paruoštą šokoladinę tešlą pilame į kepimo skardą, ant viršaus beriame paruoštus riešutus su sviestu ir dedame į orkaitę, kur kepame pyragą apie 45 minutes.
Prieš patiekdami iškeptą šokoladinį bananinį pyragą atvėsiname bent 10 minučių.
Parašykite komentarą