Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 50g
- Cukraus – 200g
- Kvietinių miltų – 200g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Vandens – 100ml
- Kepimo miltelių – 1 arbatinis šauktštelis
- Vanilės ekstrakto – 1 arbatinis šauktštelis
- Daržovių aliejaus – 50ml
- Pasukų – 50ml
- Cinamono – 1 arbatinis šauktštelis
- Kakavos – 5 arb. šaukšt.
Gaminimas
- Sviestą, vandenį, aliejų ir kakavos miltelius supilame į puodą ir kaitiname iki virimo temperatūros.
- Kitame inde sumaišome cukrų, miltus ir druską. Pilame šokoladinę masę į miltus ir cukrų, gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulų. Tada suberiame kepimo miltelius bei supilame pasukas, dar kartą išmaišome.
- Atskirame indelyje suplakame kiaušinius, vanilę bei cinamoną ir gautą plakinį pilame į kekso tešlą.
- Visiškai paruoštą tešlą pilame į kepimo formą ir dedame į įkaitintą orkaitę (190 laipsnių) ir kepame apie 25-30 minučių.
- Iškeptą keksą atvėsiname, išimame iš kepimo formos ir pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Parašykite komentarą