
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 250g
- Sviesto – 340g
- Cukraus – 500g
- Kvietinių miltų – 240g
- Kiaušinių – 4vnt.
- Kepimo miltelių – 2.25 šaukšt.
- Kakavos – 100g
- Vanilės ekstrakto – 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimas
- Sumaišome miltus, kepimo miltelius bei kakavos pudrą bendrame inde.
- Elektriniu maišytuvu kitame inde suplakame sviestą iki kreminės konsistencijos, tada sudedame cukrų ir elektriniu maišytuvu vėl maišome, kol nebesimato cukraus granulių (apie 4min). Sudedame visus 4 kiaušinius į sviesto ir cukraus masę ir gerai išplakame.
- Atskirame indelyje išplakame grietinę su vanile.
- Į cukraus ir sviesto masę maišydami elektriniu maišytuvu pakaitomis supilame miltus su kakavos pudra ir grietinės-vanilės mišinį (dalis miltų tada dalis grietinės).
- Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Kekso kepimo formą pabarstome miltais ir įdedame į orkaitę 10 minučių, kad sušiltų.
- Gautą tešlą supilame į paruoštą kekso kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 65-75 minutes.
- Iškeptą atvėsiname. Galime pagardinti įvairiais šokoladiniais glajais (žr. padažai desertams).
Parašykite komentarą