• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Šokoladinis tortas

2010-12-21 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 600g miltų
  • 0,7 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 a.š. sodos
  • 530g cukraus
  • 200g+2 v.š. kakavos
  • 200ml+2 v.š. vandens
  • 200ml+2 v.š. rapsų aliejaus
  • 5 kiaušiniai
  • 70ml vandens
  • 1,5 a.š. vanilės
  • 1,5 a.š. druskos
  • 450g cukraus pudros
  • 70g kakavos (aptepimui)
  • 250g sviesto
  • 3 v.š. vandens, vanilės, romo ar amareto

Gaminimas


Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir kakavą.
Į dubenį su miltais pilame vandenį ir aliejų (po 200ml+2 v.š.) ir maišome apie 1-2 minutes.
Įmušame kiaušinius į tešlą, pilame 70ml vandens ir vanilę. Elektriniu maišytuvu labai gerai išmaišome (apie 3-4 minutes).
Paruoštą tešlą išpilstome į tris vienodas nepridegančias pyrago kepimo skardeles (kad nebūtų stori paplotėliai).
Dedame skardeles į orkaitę ir kepame apie 25-35 minutes. (Mediniu smeigtuku duriame į paplotėlio vidurį ir patikriname ar tešla nebekimba prie smeigtuko. Jei nebekimba, vadinasi, paplotėliai iškepę).
Iškepus paplotėliams paliekame juos atvėsti bent 15 minučių. Po 15 minučių paplotėlius kartu su skardelėmis suvyniojame į foliją ir bent 2 valandoms dedame į šaldytuvą.
Dubenyje cukraus pudrą sumaišome su kakava, ir sudedame sviestą. Elektriniu maišytuvu po truputį, lėtai sumaišome sviestą su cukraus pudra bei kakava, pilame 2-3 v.š. vandens (ar romo, ar amareto) ir dar kelias minutes maišome.
Išimame šokoladinius lakštus ir pertepame juos kakaviniu sviestu. Viršutinį lakštą aptepame ir pabarstome dar trupučiu cukraus pudros. Dedame dar valandai į šaldytuvą ir tik tada patiekiame.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Tortai Tagged With: aliejus, amaretas, cukraus pudra, cukrus, kakava, kepimo milteliai, kiaušiniai, miltai, romas, šokoladas, sviestas, valgomoji soda, vanilė

 

Panašūs receptai

Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
Kokosų skonio keto sūrio tortas
Kokosų skonio keto sūrio tortas
Obuolių skonio pusryčių tortas
Obuolių skonio pusryčių tortas

Previous Post: « Makaronų užkepėlė su sūriu ir riešutais
Sekantis įrašas: Silkė su cinamonu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt