Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 250g
- Bulvių – 1000g
- Petražolių – 30g
- Kvietinių miltų – 300g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Porų – 1vnt.
Gaminimas
- Bulves nulupame ir išverdame. Dar karštas bulves sutriname ir į jas sudedame miltus ir kiaušinius. Rankomis išminkome tešlą. (Tešlą reiktų daryti iš kuo karštesnių ir sausesnių bulvių).
- Į tešlą dedame žiupsnelį druskos ir susmulkintas petražoles. (Jei tešla labai minkšta galime dėti šaukštą krakmolo).
- Iš bulvių tešlos suformuojame plonas “dešreles” ir jas supjaustome maždaug 1cm dydžio virtinukais.
- Gilioje keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą porą, kurį pakepame apie 5 minutes ant silpnos ugnies.
- Tuo metu užverdame puode porą litrų vandens ir į verdantį vandenį sudedame virtinukus. Verdame kelias minutes, kol jie iškyla į paviršių.
- Išvirtus virtinukus nusunkiame ir sudedame į keptuvę su porais. Ten kartu troškiname porą minučių ir patiekiame.
Parašykite komentarą