Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 100g
- Parmezano sūrio – 200g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Rudonėlio – 1 arbatinis šauktštelis
- Pomidorų padažo – 200g
- Cinamono – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Jautienos faršo – 800g
- Svogūnų – 2vnt.
- Sloksniuotos tešlos lakštų – 12vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Sudedame faršą su svogūnais ir kepame apie 10 minučių dažnai maišydami.
- Apkepus mėsai sudedame pomidorų padažą, beriame druskos, pipirų, raudonėlį bei cinamoną.
- Atskirame dubenyje suplakame 2 kiaušinus su sūriu. Atvėsus mėsai su padažu supilame kiaušinių plakinį ir išmaišome.
- Po vieną pusę tešlos lakštų aptepame sviestu. Ant vieno tešlos lakšto dedame kitą (sviestu į vidų) ir šakute užspaudžiame 3 kraštus (padarome lyg kišenę).
- Pro paliktą tarpą dedame mėsos įdarą ir lygiai taip pat užspaudžiame kraštą šakute. Peiliu padarome po vieną skylutę pyragėlio viršuje, kad išeitų garai.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame paruoštus pyragėlius su mėsa.
- Išplakame kiaušinį dubenėlyje ir plakiniu aptepame pyragėlių viršų.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepimo skardą su pyragėliais. Kepame apie 15-20 minučių.
- Patiekiame šiltus.
- Skanaus!
Parašykite komentarą